Grote tenten showroom bij Liv-Outdoor Zaandam

Kom naar Liv-outdoor Zaandam om te ervaren hoe leuk het is om met de tent te kamperen. Deze showroom staat vol met kampeertenten, trekkerstenten, tunneltenten en bijzettenten in alle vormen en maten. Ben je opzoek naar een goedkope tent? of zoek je een zeer luxe familietent of tunneltent? dan ben je altijd bij het goed adres in onze kampeerwinkel in Zaandam. 

Nu het nieuwe seizoen weer op het punt van beginnen staat zullen er elke week weer nieuwe 2017 showmodellen opgezet worden van de bekendere merken zoals o.a Bardani, OutwellKampa, Coleman, Soilera, Fjallraven, Eureka, Mountain oak en Nigor. Van al deze tentenmerken staat er een uitgebreid aanbod o.a De Bardani Airwolf opblaasbare tenten en de prestige line, De Outwell Earth line, De Coleman Da Gama line en de Kampa Air collectie zijn allemaal aanwezig.

Heb je vragen over de tenten? elke dag zijn er tentenexperts aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Hulp bij het kiezen van de juiste tent

Tenten zijn er in vele soorten en maten

Bij Livoutdoor bieden wij een grote collectie van de beste merken zoals: Outwell, Kampa, Bardani, Eureka, Mountain oak, Coleman, Campshell, FjallRavenNigor en Soilera.

Elk merk heeft zijn eigen mooie en indrukwekkende highlights.

De lichtgewicht specialisten als Nigor , FjallRaven en Eureka! bieden ruime tenten met hoge kwaliteit en zeer lichtgewicht doeken zonder dat dit ten koste gaat van het gewicht of de kwaliteit. Deze tenten zijn zeer geschikt voor trektochten, fietsvakanties, motortochten en backpackers.

De uiterst degelijke mountain oak , Bardani en Outwell tenten zijn misschien zwaarder in gewicht maar deze tenten kunnen langere periodes staan en zware omstandigheden als kustwinden weerstaan.

Mooie allrounders als Soilera en Kampa tenten mogen niet onderschat worden, met een mooie pak maat , goed gewicht en een snelle opzet tijd maken deze tenten perfect voor een ontspannen vakantie.

Keuze voor de juiste tent

Om de juiste tent te vinden is heel belangrijk om goed na te denken waar en hoe je de tent gaat gebruiken en aan welke eisen de tent moet voldoen.

Denk hierbij aan :

Het gewicht van de tent.

Als je een tent zoekt voor een lichtgewicht trektocht , dan is het niet prettig om een zware tent op je rug te sjouwen. Nigor, FjallRaven en Eureka hebben bijvoorbeeld compacte lichtgewicht tenten variërend van 1kilo tot een vier persoons tent van 3 kilo.

 

Grote van de tent.

Je bent met zijn tweeën of je gaat met het hele gezin op vakantie, de essentiële spullen die mee gaan nemen snel meer ruimte in dan je denkt (vier stoelen, tafel, kookstel, koelbox, speelgoed voor kinderen, je moet het wel allemaal een plek kunnen geven.)  

Goede kwaliteitstenten gaan jaren mee, denk ook goed aan de toekomst mogelijkheden, het zou zonde zijn om nu een knusse tent aan te schaffen als gezinsuitbreiding onderweg is.

Een gezin bestaande uit 4 personen zou misschien een grotere tent overwegen om de kinderen een eigen cabine te geven dan kunt u een mooie 6 persoons tent van Outwell , Mountain oak of Bardani overwegen, deze merken leveren de ruimte en de mogelijkheden. Of de Soilera tenten wiens slaapcabine is uitgerust met lussen om de grote van elke cabine naar eigen voorkeur in te delen.

 

Materiaal van de tent.

Tenten worden niet alleen in verschillende groottes en kleuren gemaakt, maar ook het materiaal is heel belangrijk om bij stil te staan.

Polyester is licht in gewicht en droogt snel, maar tenten van dit materiaal kunnen best warm worden wat de comfort en rust op je vakantie zou kunnen beïnvloeden, katoen daarentegen is koeler en is duurzaam, maar katoen is op zijn beurt weer zwaarder dan polyester.

Ons personeel staat klaar om naar uw eisen en voorkeuren te luisteren en zal je advies geven welke tent het beste bij je zal passen om je een optimaal vakantie gevoel te geven.

De verschillen van materialen.

Een tent bestaat uit drie delen.

1.       De buitentent

2.       Het grondzeil

3.       De tent stokken.

Al deze onderdelen heb je in allerlei soorten en maten allen met zijn voor en nadelen.

De buitentent

Hieronder volgen enkele plus en min punten die handig kunnen zijn om mee te nemen in uw overweging naar een nieuwe tent.

Materiaal Voordelen Nadelen

Polyester Licht in gewicht Minder ventilerend
Snel droog Kortere levensduur
Goedkoop In veel gevallen licht doorlatend
Onderhoudsvriendelijk Kans op condens

Katoen Levensduur Zwaarder
Opnieuw te impregneren Droog tijd
Top ventilatie Verpakkingsformaat
Voor makkelijker slapen, laat minder licht door Vroeger een lampje aan door minder licht
Stormvast

Polycotton / T/C doek Dit materiaal biedt een compromis van beide werelden, met een redelijk gewicht, een goede levensduur, redelijk snelle droogtijd tot een redelijke verpakking voor een redelijke prijs.

 

Het grondzeil

Een buitentent is van belang voor de buiten lucht, wat voor effect het weer heeft op uw verblijf binnen, maar een tent heeft ook een vloer, de ondergrond is ook heel belangrijk om aandacht aan te besteden, niet elke camping heeft een camping plek met een zachte gras ondergrond. Steentjes, boomwortels of schelpen liggen vaak op de loer.

Ook hier zijn verschillende soorten en kwaliteiten te vinden. Met uitzondering van trekkers tentjes zult u meestal de keuze hebben uit twee soorten grondzeilen.De meest voorkomende zijn :

PE (polyethyleen) grondzeil en PVC.

 

Ook hier zijn voor en nadelen die belangrijk zijn om te weten

 

PE grondzeilen zijn prijs technisch erg voordelig, licht in gewicht en compact op te vouwen. Het nadeel van lichtere materialen is dat zij vaak dunner zijn, PE zal om die reden wat sneller kunnen slijten of kapot gaan dan de duurdere PVC variant, denk aan de stoel of tafel uiteindes, speelgoed van kinderen of stijlvolle schoenen met hardere zolen, mocht er een steentje onder de tent liggen waar door lopen of schuiven veel druk op komt te staan, kan dit (sneller) een gat in het grondzeil creëren.

Mocht er een gat in het grondzeil zitten, dan is deze schade ook moeilijker om te repareren

 

PE  grondzeil                      voordeel                                                                           nadeel

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

                                                   Prijs                                                                            levensduur

                              Compact mee te nemen                                                 beperkte reparatie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PVC grondzeilen zijn zwaar maar uiterst sterk dit materiaal wordt vaak gebruikt in tenten die zijn gemaakt om langere periodes te blijven staan. Bijvoorbeeld tijdens wat lastigere omstandigheden zoals veel nattigheid of veel droogte met steentjes of bergcampings met een ruwe ondergrond.

Dit materiaal is gemaakt om hier tegen te kunnen, omdat PVC een elastische/rubberen eigenschap heeft rekt het voordat het scheurt, en mocht het scheuren of lek gaan, dan is PVC heel eenvoudig te repareren met patches of lijm (afhankelijk van de schade).

PVC grondzeil                   voordeel                                                                            nadeel

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                            Sterk                                                                                   zwaar

                         Makkelijk te repareren                                                      groter in verpakking

                                    levensduur                                                                           duurder

 

De tentstokken

De stokken, het frame, het geraamte van een tent.

Deze bepalen de stormvastheid en kracht van de tent, maar ook hoeveel ruimte u heeft.

Rechte stokken zorgen voor rechte wanden, u kunt makkelijker kastjes of meubels kwijt tegen een muur en overal wat beter staan, terwijl een boog stok meer aerodynamica creëert en zo ook meer stormvastheid.

Net als de vorige onderdelen van een tent , bestaan stokken ook weer uit verschillende soorten materialen.

De vier meest voorkomende zijn:
-Glasvezel
-Staal
-Aluminium
-Lucht

glasvezel

Glasvezel stokken zijn veel voorkomend bij kleinere (bijzet)tenten of polyester tenten, de stokken zijn erg sterk maar tegelijkertijd (afhankelijk van het tent model) vrij soepel.

Ze kunnen veel wind en kracht hebben, maar bij verkeerd gebruik of extreme omstandigheden kan de druk voor een stokdeel teveel worden en zal de stok splijten, wegens het materiaal van de stok kan dit als consequentie hebben dat de stok door het doek van de tent heen zal gaan.

 

Staal

Staal is zwaar maar zware onderdelen zijn ook vaak het sterkst en het meest duurzaam, hier zal je veel moeite voor moeten doen om het te doen breken.

Staal kan stuk gaan, het kan verbuigen of scheuren, maar het mooie van staal, in verbogen staat verliest het weinig in kracht en scheuren zouden eventueel gelast kunnen worden.

Stalen stokken zijn erg mooi maar hebben helaas ook enkele nadelen, in tegenoverstelling met de soepele buigzame glasvezel stokken, is staal niet te verbuigen, met een boogtent/frame zijn de stokken voorverbogen, zij zijn op deze manier sterker maar nemen snel meer ruimte in beslag, en mocht de tent aan zee gebruikt worden, dan is het belangrijk de stokken goed te onderhouden om roest of materiaal aantasting te voorkomen.

 

Aluminium.

Aluminium is het lichtere broertje van staal, uiterst licht in gewicht en uiterst sterk.

Aluminium kan tegen veel misbruik en kracht, auto’s , fietsen en nog veel meer intensief gebruikte voertuigen worden hiervan gemaakt wat zijn veelzijdigheid bewijst.

Maar net als bij de stalen stokken is aluminium groter in verpakking en schade of scheurtjes leid tot kracht verlies van dit materiaal

 

 

 

 

 

 


Lucht /buizen

Oppomp tenten zijn nu populairder dan ooit en de ontwikkelingen gaan nog volop door.

Luchtbuizen zijn heel dik en sterk, met harde wind en storm zal de tent misschien wat schudden maar de buizen zullen niet breken of scheuren, wat bij een solide stok wel mogelijk is.

De lucht buizen zijn over het algemeen ook eenvoudig in reparatie, ook spoed reparaties zijn meestal met simpele patches of zelfs duct tape te fixen.

Omdat de luchtbuizen in de tent zitten is het opbouwen van de tent ook erg makkelijk.

In sommige gevallen kunt u het een kind laten doen .

 

 

Glasvezel                            voordeel                                                                                           nadeel

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                               Compact                                                                                            kwetsbaarder

                                                  Prijs                                                                                                  moeilijk in reparatie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Staal                                     sterk                                                                                                   prijs

                                       Levensduur                                                                                             zwaar

                                                                                                                                                             Onderhouden

                                                                                                                                                             verpakking        

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aluminium                         sterk                                                                                                   verpakking

                                               Licht                                                                                                    prijs

Lucht                                    sterk                                                                                    er zit beweging in de tent

                               Eenvoudig in gebruik                                                                   verpakking tent is groter

                    Meestal makkelijk in reparatie                                                       warme lucht zet uit, pas op

                Geen breuken of splijten van stokken                                                     pomp nodig                 

 

 

De belangrijkste onderdelen van een tent zijn nu ter sprake gekomen en hopelijk heeft u nu een idee en een richtlijn  voor uw toekomstige tent gevonden.

 

 

 


Liv Outdoor vind je vanaf nu bij Vrijbuiter Zaandam

Op een steenworp afstand van onze vertrouwde locatie, binnen de muren van Vrijbuiter Zaandam, leeft Liv Outdoor voort.

Kom je snel kijken?

We hebben onze krachten gebundeld tot een ongekend breed assortiment. Van een afdeling vol met ski’s en snowboards tot een veld vol tenten, van wandelschoenen tot survivalgear. Alles voor jouw avontuurlijke vakanties!