Tunneltenten

Filter op:

Sortering

Tunneltenten zijn kampeertenten in de vorm van een tunnel. Door middel van boogstokken en/of luchtbuizen wordt de tent opgezet in een tunnelvorm. Hierdoor is de tent zeer bestand tegen wind. Ondanks de ronde vorm hebben deze tenten vaak nog genoeg bruikbare ruimte aan de zijkant dankzij de stijloplopende tentstokken. Deze tunneltenten zijn geschikt voor kamperen of als lichtgewicht tentje om mee rond te reizen op bijvoorbeeld een motorvakantie. Hierdoor heb je tunneltenten in allerlei soorten maten, van 8 persoonstenten tot 1 persoonstenten.

Vaak zijn familietenten in een tunneltent model, zo hebben Outwell en Bardani kwalitatief zeer goede tunneltenten die zijn voorzien van alle gemakken. Beide merken hebben daarnaast ook opblaasbare tunneltenten van technisch katoen. Deze tenten hebben de voordelen van polyester ?n katoenen tenten.

Maar ook voor lichtgewicht tentjes zijn de tunneltenten zeer geschikt, ook omdat ze vaak gemakkelijk zijn op te zetten, wat zeer handig is als je op doorreis bent.