Tunneltenten


Tunneltenten bij LIV-Outdoor Zaandam

Tunneltenten zijn kampeertenten in de vorm van een tunnel. Door middel van boogstokken en/of luchtbuizen wordt de tent opgezet in een tunnelvorm. Hierdoor is de tent zeer bestand tegen wind. Ondanks de ronde boog hebben deze tenten vaak nog genoeg bruikbare ruimte aan de zijkant dankzij de stijloplopende tentstokken. Deze tunneltenten zijn geschikt voor kamperen of als lichtgewicht tentje om mee rond te reizen op bijvoorbeeld een motorvakantie. Hierdoor heb je tunneltenten in allerlei soorten maten, van 8 persoonstenten tot 1 persoonstenten.

Vaak zijn familietenten in een tunneltent model, zo hebben Outwell en Bardani kwalitatief zeer goede tunneltenten die zijn voorzien van alle gemakken. Beide merken hebben daarnaast ook opblaasbare tenten van technisch katoen. Deze tenten hebben de voordelen van polyester ?n katoenen tenten.

Een tunneltent is snel een eenvoudig op te zetten, ook door slechts 1 persoon. Dat maakt dit type tent ook geschikt voor een doorreis. Een tunneltent neemt ook niet veel ruimte in beslag en heeft door het gebruik van aluminium of glasfiber stokken een laag gewicht.

Sommige tunneltenten hebben tevens twee ingangen; dit kan erg handig zijn als ??n van de twee kanten geblokkeerd is

Zoals gezegd zijn tunneltenten vooral heel geschikt voor gezinnen of groepen die met elkaar in ??n tent willen kamperen, maar ook voor de enkele reiziger. Dit komt omdat tunneltenten vaak hoog, ruim en licht zijn, zodat je niet te vaak hoeft te bukken, veel ruimte over houdt en hem makkelijk meeneemt. Kortom, dit is de ideale tent voor een ontspannen kampeervakantie!

Liv Outdoor vind je vanaf nu bij Vrijbuiter Zaandam

Op een steenworp afstand van onze vertrouwde locatie, binnen de muren van Vrijbuiter Zaandam, leeft Liv Outdoor voort.

Kom je snel kijken?

We hebben onze krachten gebundeld tot een ongekend breed assortiment. Van een afdeling vol met ski’s en snowboards tot een veld vol tenten, van wandelschoenen tot survivalgear. Alles voor jouw avontuurlijke vakanties!