Opblaasbare tenten

Filter op:

Pagina 1 van 2  |   1 2 volgende
Sortering

opblaasbaretent kopen

Oppomptenten of opblaastenten zijn aan het groeien aan populariteit, en dat is niet geheel onterecht. Oppomptenten zijn namelijk van een zeer goede kwaliteit en zijn tevens zeer gemakkelijk en snel op te zetten. Daarom is het bij het kopen van een tent zeer aan te raden om ook aan een oppomptent te denken. Een grote 6 persoons oppomp tent zoals de Outwell Balletine 6SATC is gemakkelijk binnen de 15 minuten op te zetten. De kleinere 3 persoons oppomptenten zoals een Bardani airwolf 220 TC kan gemakkelijk door een kind opgezet worden. Tevens hebben wij ook opblaastenten voor 2,4 en 5 personen.

Wat is een oppomptent?

Een oppomptent is een tent die (grotendeels) uit opblaasbare luchtbuizen bestaat. Deze tent beschikt dus niet over tentstokken, de tent is voorzien van luchtbuizen die het geraamte van de tent vormen. De tent is hierdoor zeer gemakkelijk op te zetten omdat je niet meer aan de haal hoeft met tentstokken. Tevens zit het grondzeil ook altijd vast aan de tent, zo is de tent 1 ''pakketje'' die gemakkelijk op te blazen is. De tent hoeft daarna alleen nog afgesteld te worden met scheerlijnen en/of stormbanden.


Ook voor korte vakanties

Doordat de opblaasbare tent zo gemakkelijk op te zetten is, zijn deze tenten uiterst geschikt als er meerdere campings bezocht worden tijdens de vakantie. Met de stokken tenten ben je namelijk telkens veel meer tijd kwijt aan het opzetten en afbreken van de tent. Maar ook een weekendje weg is de moeite waard voor een oppomptent, de tent staat namelijk goed in een mum van tijd.

Opblaastenten worden opgezet doormiddel van het opblazen van de luchtbuizen in de tent. Het oppompen kan gebeuren met een simpele pomp waar je een luchtbed of een luchtboot ook mee oppompt. Bij het grootste gedeelte van de tenten worden deze pompen standaard meegeleverd.

Deze Luchtbuizen zijn erg stevig en sterk, met harde wind en storm zal de tent misschien wat schudden maar de buizen zullen zeker niet breken of scheuren, wat bij een solide stok wel mogelijk is. De luchtbuizen zijn over het algemeen ook eenvoudig in reparatie, ook spoed reparaties zijn meestal met simpele patches of zelfs duct tape te fixen. Omdat de luchtbuizen standaard vast in de tent zitten, is het opzetten van de tent een eitje.

Oppomptenten bij Liv-Outdoor Zaandam

Bij Liv-outdoor hebben wij een ruim assortiment aan opblaastenten. Elk seizoen zullen wij weer nieuwe modellen opgesteld hebben in de showroom omdat deze oppomptenten volop in ontwikkeling blijven. Bij onze kampeerwinkel in Zaandam, Noord-holland staan er altijd tal van oppomptenten tentoongesteld. Ook is het altijd mogelijk om een oppomptent zelf op te blazen zodat je met eigen ogen kan zien hoe gemakkelijk het is. In onze showroom hebben wij een breed assortiment oppomp tenten van o.a:
-Bardani
-Outwell
-Eureka
-Kampa
-en meer

Oppomptent katoen

Kwa katoenen oppomptenten is er een ruime keuze. Deze luxere tenten bieden dankzij de goede ademende eigenschappen toch een wat net aangenamere atmosfeer in de tent. Ook is katoen een duurzamer materiaal dan polyester, en gaat daarom ook langer mee. Deze twee voordelen verklaren voornamelijk het verschil in prijs. Bij opblaasbare tenten is dit niet anders. Daarnaast zijn de katoenen tenten beter bestand tegen regen.
De Bardani Airwolf serie zijn de wat bekendere technisch katoenen oppomptenten op de markt. Deze tenten zijn zeer populair omdat ze van zeer goede kwaliteit zijn. Daarnaast hebben o.a Kampa, Outwell en Eureka ook zeer goede katoenen oppomptenten in hun assortiment.

Opblaasbare tent polyester

Polyester oppomptenten hebben weer andere voordelen ten opzichte van de katoenen versies. Zo is de polyester aanzienlijk voordeliger in prijs. Daarnaast zijn er ook nog wat andere praktische voordelen. Zo droogt de polyester variant sneller op na een regenbui en weegt de tent aanzienlijk minder. Ook zijn polyestertenten na een vakantie makkelijker schoon te maken.

Oppomptent 4 personen

Ook als je een 4 persoonstent zoekt is de oppomptent een serieuze optie. Het voordeel is dat zelfs een 4 persoons opblaasbare tent gemakkelijk door 1 persoon is op te zetten. Ook maakt het gemakkelijke opzetten een korte vakantie met een 4 persoons familietent zeer de moeite waard!


Ben je benieuwd hoe gemakkelijk een opblaastent op te zetten is? bekijk dan de volgende video:


Heb jij een tent gekocht of ga je er 1 kopen en heb je tips nodig voor het onderhouden van je tent? bekijk dan nu onze tent onderhoudpagina

Ben je nog opzoek en heb je hulp nodig bij het kopen van een tent? bekijk dan onze pagina die advies geeft voor het kopen van een tent.

Liv Outdoor vind je vanaf nu bij Vrijbuiter Zaandam

Op een steenworp afstand van onze vertrouwde locatie, binnen de muren van Vrijbuiter Zaandam, leeft Liv Outdoor voort.

Kom je snel kijken?

We hebben onze krachten gebundeld tot een ongekend breed assortiment. Van een afdeling vol met ski’s en snowboards tot een veld vol tenten, van wandelschoenen tot survivalgear. Alles voor jouw avontuurlijke vakanties!