Lichtgewicht tenten
 

Lichtgewicht tenten


Lichtgewicht tent kopen

Ben je opzoek naar een trekkerstent dan heeft Liv outdoor een ruim assortiment aan lichtgewicht tenten die geschikt zijn om licht bepakt mee te reizen. Merken als Nigor, Fjallraven, Robens en Eureka bieden een ruime keuze aan lichtgewicht tenten zodat je altijd een tent vindt die aan jouw behoeften voldoet.

Lichtgewicht tenten bij Liv-outdoor Zaandam

Bij Liv Outdoor heb je de keuze uit trekkerstenten geschikt voor 1 personen, 2 personen, 3 personen en zelfs lichtgewicht tenten voor maar liefst 4 personen. Ook kwa prijs is er voldoende keuze, van tenten van 109 euro tot lichtgewicht trekkerstenten van 900 euro.
Al deze tenten hebben een gewicht van rond de 2 tot 3 kg. Dit is nodig als je lichtgewicht reist en je niet te veel last moet hebben van je tent tijdens je reis. Daarom zijn deze tenten gemaakt van de lichtste materialen om zo op gewicht te besparen. Dat deze tenten lichter zijn dan normaal betekent zeker niet dat ze niet tegen een stootje kunnen of minder bestand zijn tegen regen. De lichtgewicht tenten van Fjallraven bijvoorbeeld hebben gewoon een waterkolom van 3000mm. De tenten van Nigor zijn gemaakt van het trekvaste Nylon en de tenstoken zijn gemaakt door het Koreaanse bedrijf DAC. Dit bedrijf is gespecialiseerd in lichtgewicht tentstokken van een zeer hoge kwaliteit.

Rondtrekken met de tent

Omdat je rondtrekt is de kans groot dat je op elke plek 1 a 2 nachtjes verblijft. Daarom is het van groot belang dat de tent ook gemakkelijk op te zetten en weer af te breken is. Daarvoor hebben deze merken ervoor gezorgd dat door middel van slimme constructies de tent makkelijk op te zetten is. Ook zijn deze tenten vaak ook praktisch ingedeeld zodat er bijvoorbeeld vanuit de tent gekookt kan worden. Bij de lichtgewicht tenten van robens is er bijvoorbeeld vaak in de tent een waslijntje ingebouwd zodat de was binnen kan drogen. Dit soort slimmigheden kunnen handig zijn als je rondreist en het buiten niet altijd droog blijft.
Deze tenten zijn ook compact genoeg om mee te nemen om een fietsvakantie of op een motortocht.

Tent advies

Heb jij een tent gekocht of ga je er 1 kopen en heb je tips nodig voor het onderhouden van je tent? bekijk dan nu onze tent onderhoudpagina

Ben je nog opzoek en heb je hulp nodig bij het kopen van een tent? bekijk dan onze pagina die advies geeft voor het kopen van een tent.

Liv Outdoor vind je vanaf nu bij Vrijbuiter Zaandam

Op een steenworp afstand van onze vertrouwde locatie, binnen de muren van Vrijbuiter Zaandam, leeft Liv Outdoor voort.

Kom je snel kijken?

We hebben onze krachten gebundeld tot een ongekend breed assortiment. Van een afdeling vol met ski’s en snowboards tot een veld vol tenten, van wandelschoenen tot survivalgear. Alles voor jouw avontuurlijke vakanties!