Familietenten
 

Familietenten


Familietent kopen

Wanneer je met het gezin of de familie op kamperen gaat is het fijn om daarbij een tent te hebben die comfortabel genoeg is voor een familie of gezin. Bij Liv-Outdoor hebben wij bij het kopen van een tent ruime keuze uit verschillende soorten familietenten en keuze uit tal van verschillende merken. In onze showroom van 2000m2 staan er tientallen opgesteld zodat je de tenten met eigen ogen kan zien voordat je overgaat tot het kopen van een tent. Het grootste gedeelte van deze tenten zijn tunneltenten. Deze tunneltenten zijn verkrijgbaar in 3, 4, 5,6 of 7 personen. Zo biedt Coleman bijvoorbeeld de Coastline 3 plus, een tunneltent geschikt voor 3 personen. Outwell daarin tegen heeft een zeer grote 7 persoons tent, de Outwell Phoenix 7ATC.

Materiaal keuze

Bij het kopen van een familietent is de keuze van de stof ook erg belangrijk. Familietenten zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen als Polyester, Polykatoen en katoen. Elk materiaal heeft zo zijn voordeel. Zo is polyester licht, onderhoudsvriendelijk en relatief goedkoop. Katoen heeft een langere levensduur en ademt beter. Polykatoen is een mix van beide, Bardani is een voorbeeld van een merk die veel gebruikt maakt van deze stof.

Tunneltent

Het voordeel van een tunneltent is dat een tunneltent vrij gemakkelijk op te zetten is. Wat erg voordelig is voor een grote tent van 4 of meerdere personen. Bovendien is een tunneltent ook een zeer stevige constructie, waardoor de tunneltent zeer geschikt is om voor meerdere weken vakantie in te vieren. Ook zijn deze tenten vaak te betreden via meerdere ingangen en zijn er vaak opties om het leefgedeelte te vergroten door gebruik van een luifel. Doordat het geraamte van de tent uit bogen bestaat kan er optimaal gebruik gemaakt worden van de ruimte. Hierdoor kan de slaapcabine vaak opgedeeld worden in 2 of meerdere slaapcabines. Hierdoor biedt de tent weer eens stukje extra privacy. Liv-Outdoor heeft een ruime keuze uit tunneltenten van verschillende merken zoals:
-Bardani
-Kampa
-Outwell
-Nomad
-Coleman.

Soorten familietenten

Natuurlijk zijn er ook nog andere soorten familietenten zoals de vis-a-vis tent en de koepeltent. Het voordeel van een vis-a-vis tent is dat het erg compact is en er een duidelijke scheiding is van de slaapcabines. Doordat de slaapcabines zich aan weerszijde van het leefgedeelte bevinden is er voldoende privacy in de tent. Doordat de tent zo compact is, zijn dit soort familietenten ook zeer zeker geschikt om mee rond te reizen en meerdere campings mee te bezoeken. Deze vis-a-vis tenten hebben wij van verschillende merken zoals Eureka,Coleman en Soilera.
De koepeltent is normaal gesproken vaak voor 2 tot 3 personen. Maar er zijn ook familietenten in de vorm van een koepeltent. Dit zijn vaak sportieve tenten die zeer geschikt zijn voor een klein weekje weg of een korte vakantie.

familie oppomptenten

De nieuwste trend op het gebied van familietenten zijn oppomptenten. Deze tenten zijn opblaasbaar en daardoor in ongeveer 10 minuutjes op te zetten. Deze opblaasbare oppomptenten zijn vaak in de vorm van een tunneltent. Omdat deze tent zo snel op te zetten is, is de tent ook zeer zeker aan te raden als je van plan bent meerdere campings te bezoeken tijdens 1 vakantie. Naast het opzet gemak biedt de tent natuurlijk ook de andere voordelen van een tunneltent. De Bardani Airwolf serie is een voorbeeld van prachtige familietenten die opblaasbaar zijn. Daarnaast heeft Kampa ook meerdere tentmodellen die opblaasbaar zijn. Daarom zijn deze oppomptenten zeker een optie om rekening mee te houden tijdens het kopen van een nieuwe familietent of tunneltent.

Heb jij een tent gekocht of ga je er 1 kopen en heb je tips nodig voor het onderhouden van je tent? bekijk dan nu onze tent onderhoudpagina of bezoek onze tenten pagina

Ben je nog opzoek en heb je hulp nodig bij het kopen van een tent? bekijk dan onze pagina die advies geeft voor het kopen van een tent.

Liv Outdoor vind je vanaf nu bij Vrijbuiter Zaandam

Op een steenworp afstand van onze vertrouwde locatie, binnen de muren van Vrijbuiter Zaandam, leeft Liv Outdoor voort.

Kom je snel kijken?

We hebben onze krachten gebundeld tot een ongekend breed assortiment. Van een afdeling vol met ski’s en snowboards tot een veld vol tenten, van wandelschoenen tot survivalgear. Alles voor jouw avontuurlijke vakanties!