Backpack voor 3 weken rondreis

Ga je 3 weken backpacken en zoek je een backpack die geschikt is voor deze 3 weken? En zit je met de vraag hoe groot of welke inhoud je backpack moet zijn? Dan zal over het algemeen een backpack met de inhoud tussen de 50 en 80 liter voldoende moeten zijn. Ga je bijvoorbeeld 3 weken backpacken in Australie, Thailand, Indonesië of een ander zonnig deel in Azië? Dan ben je al snel minder ruimte kwijt aan kleding dan wanneer je in een kouder gebied rondreist. De inhoud tussen 50 en 80 liter is ook ruim voldoende voor een periode van 2 tot 4 weken en misschien wel langer. Ga je alleen een kort weekje weg of naar een festival? Dan is over het algemeen een backpack tot 40 liter al voldoende.

Alle bekendere backpack merken zoals Thule, Lowe Alpine, Deuter, Bergans, Vaude, Fjällräven en Nomad hebben voldoende keuze uit backpacks tussen de 50 en 80 liter. Merken als Nomad en Lowe alpine hebben daarbij ook backpacks speciaal ontwikkeld voor vrouwen .

Ga je op een expeditie in zeer koude gebieden? Dan zal je veel meer ruimte kwijt zijn aan warme kleding, een backpack van 80+ liter is dan al gauw aan te raden.

Liv Outdoor vind je vanaf nu bij Vrijbuiter Zaandam

Op een steenworp afstand van onze vertrouwde locatie, binnen de muren van Vrijbuiter Zaandam, leeft Liv Outdoor voort.

Kom je snel kijken?

We hebben onze krachten gebundeld tot een ongekend breed assortiment. Van een afdeling vol met ski’s en snowboards tot een veld vol tenten, van wandelschoenen tot survivalgear. Alles voor jouw avontuurlijke vakanties!