Backpacks speciaal voor vrouwen

Bij het kopen van een backpack is het essentieel om een backpack te kiezen die bij jouw lichaam past. Daarom zijn er tegenwoordig ook backpacks op de markt speciaal voor vrouwen. Dit is heel logisch aangezien het lichaam van de vrouw heel anders is dan het lichaam van een man.


Het vrouwelijke lichaam

Deze backpacks speciaal voor vrouwen zijn in het ontwerp geheel gericht op het vrouwelijke lichaam. Over het algemeen hebben vrouwen een smallere rug, hier is het rug systeem dan ook geheel op aangepast. Ook is de vrouwelijke rug over het algemeen korter, daarom zijn backpacks voor vrouwen ook wat korter dan een ‘’normale’’ backpack. De schouderbanden lopen vaak taps toe zodat ze beter passen. De heupbanden vaak voorzien van extra schuim zodat de tas comfortabeler te dragen is. Verder zijn de straps afgewerkt met een zachte stof wat het draagcomfort verhoogt.


Vrouwenmodellen

Als vrouw zijn is het daarom aan te raden om bij het kopen van een backpack eerst te kijken naar de vrouwenmodellen van de verschillende merken. Aangezien je dan sneller een rugzak zult vinden die goed bij jou past. De dames modellen zijn bij verschillende merken anders aangeduid. Bij Thule staat er een W achter de inhoudsmaat. Verder zijn er de Lowe Alpine ND, Nomad WF en Deuter SL series als dames backpack en rugzak.​

 

Liv Outdoor vind je vanaf nu bij Vrijbuiter Zaandam

Op een steenworp afstand van onze vertrouwde locatie, binnen de muren van Vrijbuiter Zaandam, leeft Liv Outdoor voort.

Kom je snel kijken?

We hebben onze krachten gebundeld tot een ongekend breed assortiment. Van een afdeling vol met ski’s en snowboards tot een veld vol tenten, van wandelschoenen tot survivalgear. Alles voor jouw avontuurlijke vakanties!