LIV-Outdoor heeft een uitgebreid assortiment aan Palladium producten. Palladium producten die online besteld worden voor 15.00, heb je een dag later in huis. Bij ons geldt dat je bij alle bestellingen boven de 50 euro gratis verzending krijgt. Voor vragen over producten uit ons Palladium assortiment kun je 7 dagen p/w terecht bij onze klantenservice. Natuurlijk is ons assortiment van Palladium producten het gehele jaar te zien in onze kampeerwinkel in Zaandam, Noord-Holland. In onze winkel kun je ook terecht voor o.a kampeerartikelen, barbecues, wandelschoenen en kampeertenten.

Van vliegtuigband tot schoen

Een stuk je geschiedenis van de Palladium, dit begint in januari 1920, ze produceren vliegtuigbanden omdat de luchtvaartindustrie groeiende is. Ze introduceren een technologie waardoor hun al snel de grootste bandenleverancier in Europa zijn geworden.

Na 27 jaar, als de Tweede Wereld oorlog is geëindigd, neemt de vraag naar vliegtuigbanden af. Er wordt een schoenenfabriek geopend in Frankrijk, Palladium maakt gebruik van hun kennis en materialen om laarzen te maken die net zo hard zijn als hun vliegtuigbanden. Ze maakten hun laarzen duurzaam en comfortabel, deze laarzen werden verkocht aan het Fransen vreemdelingenlegioen. Als snel worden deze schoenen in Europa geaccepteerd en werden ze gebruikt voor extreme natuurcondities.

Nederland ontdekte deze schoen ook en vond deze schoen modieus. Er werden toen meer dan 1 miljoen paar schoenen per jaar verkocht. Palladium nam korte pauze en kwam terug met een gemoderniseerde schoen. Van andere stoffen en materialen, ook hadden ze een nieuwe lijn schoenen voor de ontdekkingsreizigers ontwikkeld. Vandaag de dag zijn ze zijn ze nog steeds erg populair en in allerlei kleuren, maten, soorten te koop.

Afgezien van Palladium heeft LIV-Outdoor nog vele outdoormerken zoals Meindl, Teva en Bergstein.

Sortering